Tervetuloa blogiin

Arto Karilahti
11.2.2016

Muutospolun valmennukset ja blogi keskittyvät elämänhallinnan löytämiseen ja tukemiseen. Elämänhallinnan osa-alueet ovat keho, mieli ja (elämän) tarkoitus. Erotamme tässä kehon ja mielen käsitteelliseesti, jotta voimme pohtia eri näkökulmia kehon ja mielen hyvinvointiin. Todellisuudessa keho ja mieli ovat yhtä ja reagoivat yhtenäisenä kokonaisuutena kaikkeen siihen, mitä kohtaamme päivittäin.

Keho

Hyvinvoinnin perusta on keho. Eletty elämä näkyy ja tuntuu kehossa. Ilot ja surut, onnistumiset ja vastoinkäymiset varastoituvat omaan kehoomme.

Länsimaissa olemme valitettavasti unohtaneet oman kehomme, kadottaneet yhteyden siihen. Harjoittamalla kehoa, harjoitamme samalla myös mieltämme. Mitä enemmän harjoitamme omaa kehoamme, sitä paremmin pääsemme kiinni aiemmin tiedostamattomiin tuntemuksiin. Yhteys omaan kehoon palautuu vähitellen.

Mieli

Olemme paremmin tietoisia omasta mielestämme kuin kehostamme. Mieli jaetaan perinteisesti ajatuksiin ja tunteisiin.

Hektisessä arjessa koemme silloin tällöin tilanteita, jossa meidän ”nuppi on täynnä”. Tulemme tietoiseksi omasta mielestämme tai oikeastaan sen kuohunnasta. Tällaisessa tilanteessa on hyvä olla keinoja rauhoittua, pysähtyä. Tämän jälkeen voidaan alkaa miettimään, mitä meille oikeasti kuuluu ja mitä haluaisimme tehdä.

Tarkoitus

Ihminen kokee itsensä monesti irralliseksi nykymaailmassa (ei tietoa omista arvoista tai ei yhteyttä omiin arvoihin). Jos emme oikein tiedä, mikä meille on tärkeää, koemme että elämästä puuttuu tarkoitus.

Kuka minä olen, missä minä olen, minne minä olen menossa? Mitkä asiat ovat sinulle tärkeimpiä tässä elämässä? Mitä haluaisit tehdä, jos se olisi mahdollista?

Elämanhallinta

Elämänhallinta on sitä, että pidämme joka päivä huolta kehostamme ja mielestämme sekä toimimme arvojemme mukaisesti.

Irti stressistä

Irti stressistä

Arjessa, niin töissä kuin vapaa-ajallakin törmäämme päivittäin tilanteisiin, joista emme pidä. Toisaalta ...
Resilienssi

Resilienssi

Mitä on resilienssi? Positiivinen psykologia tutkii ilmiötä nimeltä Resilienssi. Resilienssiksi kutsutaan ...
Itsensä kehittäminen

Itsensä kehittäminen

Uudistuminen on hyvä nähdä mahdollisuutena. Tämä tarkoittaa sitä, että pidetään huolta omasta ...
Osaamisen tuotteistaminen

Osaamisen tuotteistaminen

Maailma muuttuu hurjaa vauhtia, kenelläkään ei ole enää varmaa työpaikkaa. Osaamisen ylläpito on tärkeää, se on ...

Pin It on Pinterest